Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Remon Pollemans

Leermeester klus en bouw

Remon Pollemans

Leermeester klus en bouw

Geduld is de kracht van lesgeven

Allround vakman

Remon is 46 jaar en heeft van jongs af aan alles van nieuwbouw tot en met renovatie aangepakt. Met zijn algemene opleiding MTS bouwkunde kun je in feite alles maken, ben je behoorlijk allround. Ruim 15 jaar heeft hij zijn eigen klusbedrijf in de regio Roosendaal. Vanaf 2019 geeft hij les.

Geduld en kunde aan elkaar koppelen

Lesgeven bij Mooivakonderwijs biedt de mogelijkheid om al die ervaring en kunde over te dragen aan andere geïnteresseerden. “Dit is een heel andere dimensie van het vak. Het is niet zoiets als aan de klant uitleggen hoe je een opdracht wilt aanpakken en uitvoeren. Bij lesgeven gaat het om andere zaken. Geduld hebben en je kunnen inleven in de wereld van de ander”, legt Remon met een welwillende glimlach uit. “Als je geduld en kunde aan elkaar koppelt, is het lesgeven een hele mooie nieuwe ervaring.”

Professionalisme voorop

Net als in zijn werk, is voorbereiding de helft van het werk. “Ik moet vooraf precies weten wat ik wil vertellen. Al mijn materiaal voor de les moet gereed staan. De handelingen die de deelnemer moet verrichten, heb ik zelf ook allemaal gedaan en doe ik nog steeds. Dan pas weet ik dat het goed gaat met de les”, zegt Remon overtuigd van zijn leservaring.

Een bochtje net iets anders aanvliegen

Soms stagneert het leerproces bij een deelnemer. De geplande uitleg en demonstratie van de opdracht komen dan niet over. “Net als bij het installatiewerk en het kluswerk, zoek je dan naar een andere manier om het probleem op te lossen. Je draait het bochtje van de ketel naar de verwarmingsradiator een slag naar links en het werkt. Zo is het ook bij de deelnemer. Een net iets andere benadering doet het licht aan en weet de deelnemer waar het over gaat”.

Geïntegreerde lesopdrachten

Theorie en praktijk horen bij elkaar. Bij Mooivakonderwijs is de praktijk leidend en geeft Remon verdieping op de momenten dat de opdrachten er zich voor lenen. De lesruimte in Den Bosch wordt steeds verder ingericht als een plek waar de deelnemer nog meer het gevoel krijgt in een reële leeromgeving aan de slag te zijn. Remon richt er graag zijn klushuis in miniformaat voor op.

Wil jij Remon als leermeester?
Bekijk dan deze cursussen

 • Basiscursus Timmerwerk & Houtbouw Klus & Bouw

  Basiscursus Timmerwerk & Houtbouw

  Over deze basiscursus timmerwerk-houtbouw in Den Bosch Er is steeds meer vraag naar onderwijs op maat: iedereen heeft …

  Kosten €675,-
  Lessen 6
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing
 • Basisprogramma klusser Klus & Bouw

  Basisprogramma klusser

  Over dit modulaire basisprogramma Voor wie Deelnemers die graag praktisch bezig zijn met klussen in en rond het huis en …

  Kosten €4.745,-
  Lessen 31
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing
 • Vakcursus loodgieterswerk Klus & Bouw

  Vakcursus loodgieterswerk

  Over deze basiscursus loodgieterswerk- sanitair Een praktijkgerichte cursus van 3 lesdagen van 7 uur op vrijdag of …

  Kosten €725,-
  Lessen 3
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing
 • Vervolgcursus timmerwerk & houtbouw Klus & Bouw

  Vervolgcursus timmerwerk & houtbouw

  Over deze vervolgcursus timmerwerk - houtbouw in Den Bosch of Helmond Er is steeds meer vraag naar onderwijs op maat: …

  Kosten €695,-
  Lessen 6
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing