Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Niks missen?

Meld je aan voor het laatste mooivakonderwijs-nieuws. Zo weet je altijd wanneer nieuwe cursussen starten of informatie bijeenkomsten plaatsvinden.

nieuws

Nieuw: een verfijnd glaskunstwerk maken: je leert het tijdens de 2-daagse workshop Tiffany

Ken je de beroemde glaskunstenaar Louis Comfort Tiffany? Hij maakte lampen in art- nouveau- en art-decostijl. Je weet wel: die lampen van glas met prachtige, verfijnde patronen. En hij was de eerste ontwerpdirecteur in Tiffany & Co. De Tiffany glastechniek is naar hem vernoemd.

Piepkleine stukjes gekleurd glas

Bij Tiffany-glastechniek gebruik je piepkleine stukjes gekleurd glas die je omwikkelt en met elkaar verbindt met koperfolie en soldeerverbindingen. Daardoor krijg je een fijnere en gedetailleerdere afwerking dan bij traditioneel glas in lood, waarbij je loodprofielen gebruikt. De buigzaamheid van koperfolie geeft je enorm veel mogelijkheden: praktisch én voor het ontwerp van je kunstwerk.

Ga jij ook een lamp maken?

Met deze mooie techniek kun je prachtige ruimtelijke, 3-dimensionale dingen maken. Zoals lampen of siervoorwerpen zoals accessoires. Tijdens de workshop kun je een vlak werkstuk met een eenvoudig patroon en een klein werkstukje in 3D maken. Of je maakt een vlak werkstuk met een wat uitgebreider patroon. Je mag onze patronen gebruiken, maar je kunt ook een eigen patroon meenemen. Dan kijken we samen of het haalbaar is om dat patroon helemaal uit te werken in twee dagen.

Dit leer je allemaal tijdens de workshop

Je weet straks precies waar een patroon voor Tiffany aan moet voldoen. Dat patroon zoek je uit en knip je uit met een sjabloonschaar. Je krijgt uitleg over verschillende gereedschappen. Vervolgens kies je glas uit en snij en breek je dat heel secuur volgens de sjablonen. Daarna slijp je het met een slijpmachine. Je krijgt uitleg over de verschillende soorten koperfolie. Je leert ook hoe je glas moet omwikkelen met koperfolie en het daarna soldeert. Na het solderen kun je als je wilt je werkstuk nog patineren. Dus: doe je mee? We zien je graag bij deze nieuwe workshop!

Anderen bekeken ook

 • Basiscursus brandschilderen, glastechniek Glastechnieken

  Basiscursus brandschilderen, glastechniek

  Over deze cursus brandschilderen (60 lesuren) Het brandschilderen is een al eeuwenoude monumentale kunstvorm, waarbij …

  Kosten €924,-
  Lessen 12
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing
 • Basiscursus glas in lood Glastechnieken

  Basiscursus glas in lood

  Over deze opleiding basis glas in lood (60 lesuren) - Hilvarenbeek, Tilburg of DenBosch Mooivakonderwijs B.V. …

  Kosten €924,-
  Lessen 12
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing

Wij maken gebruik van cookies!

Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden.

Meer info