Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Niks missen?

Meld je aan voor het laatste mooivakonderwijs-nieuws. Zo weet je altijd wanneer nieuwe cursussen starten of informatie bijeenkomsten plaatsvinden.

nieuws

STAP subsidie afgeschaft

Op 3 juli 2023 vond de laatste STAP-aanvraagronde plaats. Het kabinet heeft de STAP-regeling geheel onverwacht afgeschaft terwijl deze tot 2027 van toepassing zou zijn.

Dat is heel jammer. Voor deelnemers en particuliere opleiders zoals Mooivakonderwijs.

Nederland staat in de Europese top-4 voor deelname van volwassenen aan opleidingen, cursussen en trainingen. Met jaarlijks 2,1 miljoen mensen die zichzelf bij- en omscholen is leren en ontwikkelen voor een groot deel van de arbeidsmarkt gemeengoed. Ook broodnodig gezien de tekorten aan goed geschoolde vakmensen. Precies het vakgebied waarin Mooivakonderwijs actief is.

Particuliere opleiders  zijn onmisbaar in het opleiden van nieuwe vakmensen: zij dragen inmiddels zorg voor circa 84% van de scholing van volwassenen.

Onze brancheorganisatie NRTO is in overleg met het ministerie over een nieuwe regeling m.b.t. individuele leerrechten. Meer informatie volgt zodra er nieuws te melden is.

Meer informatie is te vinden in de brief die de NRTO naar de minister heeft gestuurd op 18 juli 2023.

Wij maken gebruik van cookies!

Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden.

Meer info