Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Leidi Haaijer

Leermeester textiele werkvormen

Leidi Haaijer

Leermeester textiele werkvormen

Leidi Haaijer is vanaf 2016 betrokken bij onze vakschool.

Wat maakt jou enthousiast over jouw vakgebied?

Textiel vindt allerlei toepassingen in onze (directe) omgeving, variërend van kleding, huistextiel tot aan producten in de beeldende kunst. Kortom fijn materiaal om mee te werken met een keur aan producten.

Is hier een boterham mee te verdienen?

In onze maatschappij zijn we er gewend aan geraakt om online voor een prikkie kleding te kopen; hierbij realiseren we ons nauwelijks hoeveel arbeid in een kledingstuk zit omdat we de arbeid van de makers amper waarderen op hun werkelijke waarde. Op het moment dat je zelf de kleding gaat maken begin je je te realiseren welke waarde het kledingstuk heeft en de praktijk leert ook nog eens dat zelfgemaakte kleding vaak langer mee gaat dan confectiekleding. Apart van de materialen spaar je dus kosten voor een kwalitatief kledingstuk.

Welke producten of diensten lever jij en aan welke klantgroepen?

In de Startup Naaicursus leer je praktische kneepjes van het naaiwerk, het juiste gebruik van de naaimachine en hoe je, om te beginnen, een eenvoudig kledingstuk in elkaar kunt zetten dat bijvoorbeeld in de Knip of de Burda te vinden is. Iedereen die maar geïnteresseerd is om met de naaimachine aan de gang te gaan kan deze cursus volgen. Iedere deelnemer volgt haar/zijn eigen leerproces a.d.h.v. het gewenste uit te voeren project. Deelnemers zijn overwegend particulieren die thuis met naaiwerk aan de gang willen. Heel soms is er een deelnemer die verder gaat richting een opleiding, maar een dergelijk traject duurt al snel 4 jaar.

Je geeft les: waar zijn de deelnemers vooral enthousiast over als ze les van jou krijgen?

Deelnemers zijn enthousiast over alle tips en tricks die ze mee krijgen tijdens de lessen. Ze leren ook van elkaar en de lessen zijn een welkome onderbreking van regulier dagelijks werk. Deelnemers vinden het leuk om iets nieuws te leren, bovendien wordt er met enthousiasme thuis gewerkt.

Je bent nooit te oud om te leren: geldt dat ook voor jouw vak?

De leeftijd van de deelnemers varieert van begin 20 tot ergens id 60; een enorme mix dus en zowel mannen als vrouwen schrijven zich in. Sommige deelnemers komen zelfs van buiten de stad.

Noem een aantal positieve eigenschappen van jezelf:

Geduldig, kan goed luisteren, denkt out-of-the-box en enthousiasmeert.

Wil jij Leidi als leermeester?
Bekijk dan deze cursus

 • Startup naaicursus Verfijnd vakwerk

  Startup naaicursus

  Over deze naaicursus voor beginners Geen enkele ervaring met het gebruik van een naaimachine maar wel geïnteresseerd in …

  Kosten €350,-
  Lessen 10
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing