Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Marius Kant

Leermeester duurzaam tuinonderhoud

Marius Kant

Leermeester duurzaam tuinonderhoud

Ik ben Marius Kant. Ik ben opgegroeid op een kleine boerderij in het Brabantse land.

Het bezig zijn met alles wat groeit en bloeit had al heel vroeg mijn interesse. Ik heb mijn hoveniersopleiding gevolgd op de Tuinbouwvakschool en ben al ruim 45 jaar werkzaam in het groen. Eerst als hovenier in particuliere tuinen. Daarna heb ik ruim 40 jaar groenwerkzaamheden verricht  met mensen, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, waarvan de laatste 10 jaar bij de leer/ontwikkelafdeling van dat bedrijf.

In die periode heb ik ook enkele jaren één dag in de week lesgegeven op een tuinbouwschool.

Om bij te blijven in ons vak heb ik in al die jaren verschillende opleidingen, cursussen en bijscholingen gevolgd. Je bent nooit uitgeleerd en ons vak is voortdurend in beweging.

De laatste jaren ben ik als zelfstandige actief in particuliere tuinen en heb ik een kwekerijtje.

Het lesgeven bij Mooivakonderwijs geeft veel voldoening. Je kunt er een heleboel kennis kwijt aan mensen die er echt interesse in hebben. Mijn passie is dan ook het overdragen van  (vak) kennis.in de praktijk.

Iedereen die wat wil leren van ons mooie vak kan bij mij terecht. Van jong tot oud. Ik neem meestal ruim de tijd om de kennis over te dragen, vooral als er echt interesse is. En de één leert nou eenmaal sneller als de ander.

Wil jij Marius als leermeester?
Bekijk dan deze cursussen

 • Basisprogramma klusser Klus & Bouw

  Basisprogramma klusser

  Over dit modulaire basisprogramma Voor wie Deelnemers die graag praktisch bezig zijn met klussen in en rond het huis en …

  Kosten €4.745,-
  Lessen 31
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing
 • Cursus duurzaam tuinonderhoud Klus & Bouw

  Cursus duurzaam tuinonderhoud

  Over deze cursus duurzaam tuinonderhoud Deze cursus kun je als losse cursus volgen of als module van het basisprogramma …

  Kosten €545,-
  Lessen 5
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing