Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Seda Otur

Leermeester mode-maatkleding

Seda Otur

Leermeester mode-maatkleding

Ik werk momenteel als coupeuse bij Vanille en heb een tijdje alleen damesmode gedaan omdat mijn modevakschool alleen dames gericht is, maar nu doe ik ook herenmode vanwege mijn werk en heb ik natuurlijk meer uitdaging. Maar het belangrijkste van dit beroep is dat als je patronen kunt tekenen, lezen en aanpassen kan je bijna alles maken en vermaken.

Wat mij het meest inspireert in mijn vak is dat ik het hele proces meemaak. Brainstormen, moodboards maken en de doelgroep bepalen. Vervolgens ontwerpen en het hele kunstwerk waarmaken. 

Vanaf 2022 geef ik les bij Mooivakonderwijs. Het geeft mij een heel fijn gevoel om mijn vak, ervaring/kennis over te dragen aan anderen.

Natuurlijk leer ik je alle basisvaardigheden en de kennis die je nodig hebt om je beroep uit te kunnen oefenen. Je gaat kleding maken die bij jouw maat past en daarvoor moet je eerst een patroon tekenen. Het is echt geweldig als je een patroon kunt tekenen zonder de hulp van een modeblad. Je verkrijgt onder meer ruimtelijk en technisch inzicht.

Mijn motto: je bent nooit te oud om te leren en dat geldt ook voor mijn vak. Wat mijn moeder altijd zei, het is geen schande om het niet te weten, het is een schande om het niet te leren! Mijn moeder was mijn grootste supporter toen ik modeontwerpster wilde worden en ze vertelde me altijd dat er geen leeftijd is om te leren. Zo ontdek je waar jouw kracht ligt binnen mode. 

Nu doe ik elke dag iets wat ik heel leuk vind. Ik heb er heel hard voor gewerkt om zo ver te komen in dit beroep. In mijn kleine atelier neem ik opdrachten aan en realiseer ik ze van A tot Z.

Groetjes, Seda Otur

Wil jij Seda als leermeester?
Bekijk dan deze cursussen

 • Cursus patroon tekenen op maat Verfijnd vakwerk

  Cursus patroon tekenen op maat

  Over deze cursus patroon tekenen op maat Voor wie Voor beginners in het modevak die graag de basistechnieken van een …

  Kosten €290,-
  Lessen 6
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing
 • Startup naaicursus Verfijnd vakwerk

  Startup naaicursus

  Over deze naaicursus voor beginners Geen enkele ervaring met het gebruik van een naaimachine maar wel geïnteresseerd in …

  Kosten €350,-
  Lessen 10
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing

Wij maken gebruik van cookies!

Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden.

Meer info