Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Niks missen?

Meld je aan voor het laatste mooivakonderwijs-nieuws. Zo weet je altijd wanneer nieuwe cursussen starten of informatie bijeenkomsten plaatsvinden.

nieuws

Mooivakonderwijs is vanaf 15 augustus 2022 opgenomen in het STAP-register

Mooivakonderwijs is vanaf 15 augustus 2022 opgenomen in het scholingsregister Subsidieregeling STAP-budget.

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1.000,- dat je kunt aanvragen voor het volgen van scholing en ontwikkeling. Er is per persoon, per jaar, voor maximaal 1 opleiding een maximaal budget beschikbaar van €1.000,-.

Voor wie?

De STAP-subsidie is voor werkenden (werknemers, ondernemers en zzp’ers) en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen om zo goed inzetbaar te blijven op de markt. Het STAP-budget kan ook worden ingezet voor bijscholing of omscholing.

De STAP-subsidie voorwaarden:

  • Je hebt dit jaar 2022 (in 2023 kun je weer een nieuw budget aanvragen) nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen;
  • Je bent minimaal 18 jaar of nog niet met pensioen;
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk;
  • Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd.
  • Het STAP-budget vraag je aan voordat je met een opleiding bent gestart. Je mag pas starten nadat het STAP-budget aan jou is toegekend.

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Je hebt voor de subsidieaanvraag een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit bewijs ontvang je van de onderwijsorganisatie zoals Mooivakonderwijs, nadat je je hebt ingeschreven voor een cursus of opleiding. Vervolgens ga je naar het STAP-portaal (online) van het UWV. Je logt hiervoor in met je DigiD. Iedereen moet hiervoor online naar het UWV, ook als je werk hebt of zelfstandige bent.

Wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?

Iedere twee maanden is er een nieuwe aanvraag mogelijk. Is het STAP-budget op? Dan wacht je tot de volgende aanvraagdatum.

De aanvraagdata zijn als volgt:

 

Op 28 februari 2023, op 1 mei 2023, op 3 juli 2023, op 1 september 2023 en op 1 november 2023.

Enzovoorts, tot eind 2024!

Bekijk ook ons STAP-beleid

Neem contact op

Wij maken gebruik van cookies!

Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden.

Meer info