Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Niks missen?

Meld je aan voor het laatste mooivakonderwijs-nieuws. Zo weet je altijd wanneer nieuwe cursussen starten of informatie bijeenkomsten plaatsvinden.

nieuws

Zet je wekker op 1 mei om 10:00 uur: je kunt weer STAP-subsidie aanvragen

Twijfel je al een tijdje of je je moet inschrijven voor een cursus? Dan is dit het zetje wat je nodig hebt. Je kunt namelijk vanaf 1 mei weer nieuwe STAP-subsidie aanvragen. Om 10:00 uur gaan de digitale deuren open.

Alle vakscholing van Mooivakonderwijs komt in aanmerking voor de STAP-subsidie. Ook combinatiecursussen zoals een basiscursus tegelzetten of houtbouw en elektra bijvoorbeeld. Hieronder lees je onze tips om je aanvraag soepel te laten verlopen.

Schrijf je in voor een cursus die pas na 28 mei start

Het verwerken van je STAP-aanvraag duurt ongeveer 4 weken. Zorg er daarom voor dat je je inschrijft voor een cursus of opleiding die tussen 29 mei en 30 september 2023 start. Nadat je je voor een cursus inschrijft, ontvang je van ons een aanmeldbewijs. Dat aanmeldbewijs heb je nodig voor je STAP-aanvraag. Zorg dat je eerder inlogt: de subsidie is vaak snel vergeven. Zet je wekker dus op tijd. Want om 10.00 uur kun je je aanvraag starten. Als je dan pas inlogt, ben je vaak te laat. Log daarom al om 9:00 uur in. Gebruik je aanmeldbewijs om de aanvraag te doen.

Krijg je toch geen STAP-subsidie van het UWV? Je mag dan natuurlijk nog gewoon deelnemen aan de cursus. Je krijgt dan een factuur voor je cursus of opleiding. Heb je bij je aanmelding aangegeven dat je je inschrijving pas definitief wilt maken zodra je de STAP-subsidie krijgt? Dan kun je je natuurlijk kosteloos uitschrijven als je niet in aanmerking komt voor de subsidie.

Let op: kies je ervoor om je inschrijving pas definitief te maken nadat je zeker weet dat je de subsidie krijgt? Dan kan het zijn dat de cursus op jouw voorkeurslocatie of dag al vol zit. We kijken dan samen welke startdatum of locatie nog wel plek voor je heeft. Geen zorgen: we organiseren genoeg cursussen door het jaar heen.

Over de STAP-subsidie via het UWV

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid. Je kunt maximaal € 1.000 aanvragen voor het volgen van scholing en ontwikkeling. Per persoon is er elk jaar voor één opleiding maximaal € 1.000 budget.

Lees ook ons STAP-beleid even door, dan ben je goed op de hoogte!

Wij maken gebruik van cookies!

Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden.

Meer info