Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Anjo Brohm

Professioneel glaskunstenaar

Anjo Brohm

Professioneel glaskunstenaar

Sinds 1985 is Anjo Brohm actief als kunstenares. De spannende interactie tussen structuur en kleur en vormgeven vanuit het materiaal zijn voor haar een steeds terugkerende uitdaging. Het begon met het ontwerpen van zijde stoffen voor interieur of voor het maken van exclusieve kleding. Sinds 1995 concentreerde zij zich op het werken met mozaïek geïnspireerd op de Moorse traditie. Zij voerde tal van opdrachten uit, maakte eigen werk en begon met het geven van workshops.In 2000 volgde Anjo een intensieve opleiding fresco schilderen onder leiding van Italiaanse kunstenaars in Venetië. Zij voerde opdrachten uit en gebruikt de techniek in haar eigen werk in combinatie met mozaïek en glas.

Al 15 jaar is het werken met glas de hoofdzaak geworden, aan de brander, in de fuse-oven en emailleren. Steeds duidelijker tekent zich het vervolg af, de combinatie van deze kunstvormen in zelfstandige objecten, sieraden en toegepast in interieurs.

Naast zelfstandig werk en werk in opdracht geeft Anjo workshops en cursussen in Nederland en vakantie cursussen in Frankrijk. Exposities in Nederland, België en Frankrijk. Haar werk is op afspraak permanent te bezichtigen in haar Nederlandse atelier in Den Bosch.

Vanaf juli 2022 geeft Anjo ook les bij Mooivakonderwijs in Den Bosch en daar zijn we heel trots op. Om de manier van lesgeven door Anjo te omschrijven, hebben we haar enkele vragen voorgelegd:

Wat maakt jou enthousiast over jouw vakgebied?

Glas is een zeer uitzonderlijk materiaal met een scala aan toepassingsmogelijkheden. Ik blijf mij verwonderen.

Op welke manier heeft dit ambachtelijk werken jouw leven verrijkt?

Het directe van werken met warm glas maakt me ontzettend gelukkig en het lesgeven vind ik heerlijk om te doen.

Welke producten of diensten lever jij en aan welke klantgroepen?

Werk in opdracht  als:  cadeau voor jubilaris, award, objecten voor kunstliefhebbers, sieraden en kleine gebruiksartikelen, objecten in opdracht . Opdrachtgevers kunnen particulieren, overheden of onderwijsinstellingen zijn bijvoorbeeld,.

Je geeft les: waar zijn de deelnemers vooral enthousiast over als ze les van jou krijgen?

Vaak hoor ik dat mijn liefde voor het werken van glas er af spat en dat ik duidelijk kan overbrengen. Ik stel de mensen op hun gemak en laat ze ook vrij.

Je bent nooit te oud om te leren: geldt dat ook voor jouw vak?

Als ik honderd ga worden ben ik nog aan het leren

Noem een aantal positieve eigenschappen of talenten van jezelf;

Ik ben erg inventief en kijk eerst wat er wel kan. Schat goed in hoe leerlingen benaderd willen worden, kan met iedereen aan de slag. Humor is ook heel belangrijk.

Wil jij Anjo als leermeester?
Bekijk dan deze cursus

 • Cursus ambachtelijk glas smelten (Lampwork) Glastechnieken

  Cursus ambachtelijk glas smelten (Lampwork)

  Over deze cursus ambachtelijk glas smelten en blazen (Lampwork) Voor wie Amateur- en professionele beoefenaars van …

  Kosten €600,-
  Lessen 5
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing