Keurmerk icoon

Mooivakonderwijs is CRKBO geregistreerd en is in het bezit van het NRTO keurmerk.

Peter Voermans

Leermeester elektrotechniek

Peter Voermans

Leermeester elektrotechniek

Wat maakt jou nu precies enthousiast over jouw vakgebied?

De wetenschap dat alles mogelijk is als je er voor open staat en dat de elektrotechniek daar een steentje aan kan bijdragen. We kunnen elektriciteit en energietechniek niet wegdenken uit onze wereld en het wordt steeds belangrijker op alle spanningsniveaus. Denk maar aan de energietransitie en wat dat betekent voor onze woonomgeving. Zonnepanelen, windmolens, laadpalen, elektrisch koken, elektrische auto’s en dat in combinatie met bijvoorbeeld waterstof. Het vraagt een behoorlijke inspanning om de infrastructuur goed te optimaliseren en in mijn dagelijks leven ben ik altijd met deze vraagstukken bezig en de manier hoe we de kennis hierover kunnen delen met anderen.

Ik draag mijn kennis hierover graag op een beeldende manier over en ik word blij als ik merk dat mijn passie voor het vak overkomt op de ander. En het wordt nog mooier als die ander net zo enthousiast raakt en meer wil leren over elektro- en installatietechniek. Samen mooie dingen maken die functioneren, wat willen we nog meer?

Op welke manier heb jij jouw vak eigen gemaakt?

Door scholing en bijscholing, door veel te doen en ervaring op te doen, te vragen als ik het niet begreep en te leren van manieren waarbij het niet lukte. Ik probeer altijd eerst de theorie volledig te begrijpen, zodat ik daarna in de praktijk kan onderzoeken en ontdekken hoe  en op welke manieren ik veilig het einddoel kan bereiken.

Je geeft les: waar zijn de deelnemers vooral enthousiast over als ze les van jou krijgen?

Mijn enthousiaste en beeldende manier van vertellen over het vak en de te leren stof. Daarnaast mogen er in de lessen fouten worden gemaakt om van te leren. Bij iedere werkende installatie zie ik de blije gezichten van de deelnemers en zijn we samen trots op het bereikte resultaat.

Op welk beroepsniveau worden de lessen gegeven? Wat kun je er mee als deelnemer als de cursus/module is afgelopen?

Beginnend beroepsbeoefenaar. Aan het einde van de cursus  begrijpen de deelnemers de basis van de elektrotechniek en weten ze hoe ze veilig aan de meest voorkomende elektrotechnische huisinstallaties kunnen werken, na de meterkast. Alle deelnemers kunnen in eigen tempo de lessen volgen en door het telkens herhalen van de basis krijgt iedereen de mogelijkheid om de praktijk eigen te maken.

Hoe denk je dat jouw vak zich zal ontwikkelen naar de toekomst?

De basis van elektrotechniek zal niet of nauwelijks veranderen, aangezien die ligt opgesloten in natuurkundige wetten. Echter de toepassing van de elektro- en installatietechniek verandert met enige regelmaat, waardoor bijscholing noodzakelijk is. Bijblijven in kennis is nodig om slimmer, sneller of anders te kunnen werken om de klus te klaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘slimme’, via Wifi bediende, schakelaars in je woonhuis.

Welke eigenschappen waarderen deelnemers als je les geeft?

Ik sta positief en energiek in het leven, wil graag samen werken aan een mooi resultaat en ik kan genieten van het moment als iets lukt.

Wil jij Peter als leermeester?
Bekijk dan deze cursussen

 • Basiscursus elektra avond Klus & Bouw

  Basiscursus elektra avond

  Over deze basiscursus elektra - avondvariant Een praktijkgerichte cursus voor particulieren en medewerkers van een …

  Kosten €625,-
  Lessen 7
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing
 • Basiscursus elektra overdag Klus & Bouw

  Basiscursus elektra overdag

  Over deze basiscursus elektra - dagcursus Een praktijkgerichte cursus voor particulieren en medewerkers van een …

  Kosten €625,-
  Lessen 4
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing
 • Basisprogramma klusser Klus & Bouw

  Basisprogramma klusser

  Over dit modulaire basisprogramma Voor wie Deelnemers die graag praktisch bezig zijn met klussen in en rond het huis en …

  Kosten €4.745,-
  Lessen 31
  Locatie Den Bosch
  Bekijk vakscholing

Wij maken gebruik van cookies!

Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden.

Meer info